Tömörfa bútorok ápolása és kezelése

Tömörfa bútorok ápolása és kezelése:

Bútoraink nagy gonddal és odafigyeléssel kézzel készültek , 100%-ban tömör borovi fenyőfa felhasználásával, mely európai - erre a célra telepített erdőből - származik.

A tömör fából készült bútor érzékeny a környezetére. A páratartalom és a hőmérséklet megváltozása okozhatja a fa duzzadását vagy összeszáradását, amitől az előfordulhatnak felületi egyenetlenségek és repedések. A csomó és a fenyőgyanta jelenléte ebben az élő anyagban teljesen természetes. Függetlenül attól, hogy a fából készült bútor viaszos, festett vagy fújt, karcossá és egyenetlen felületűvé válhat, ha nem megfelelő helyen tárolják, illetve nem kap kellő védelmet a piszok, zsír és folyadékok ellen.

Kérjük olvassa el és alkalmazza az alábbi kezelési útmutatóban leírtakat, hogy bútorainkban hosszú ideig örömét lelje:

- Bútoraink beltéri használatra készültek.

- A fabútoroknak egyenletes hőmérsékletet és stabil a páratartalmat kell biztosítani.

- Ajánlott hőmérséklet 18-22 °C, 40-60% közötti páratartalom mellett.

- A fából készült bútorokat ne helyezze radiátor, fűtő- vagy hűtő-szellőzőnyílások elé.

- Árnyékolással kerülje a közvetlen napsugárzást, mivel ez is okozhat repedést és a szín fakulását.

- Amennyiben bármilyen folyadék kiömlött a bútor felületére, azt azonnal le kell törölni nedves ruhával.

- Legyen óvatos amikor mozgatja a bútorokat, kerülje a mechanikai sérüléseket. Sohase húzza a bútorokat a padlón, mivel ez károsíthatja az illesztéseket.

- Ne tegyen forró, érdes vagy nedves tárgyakat a felületre, használjon terítőt vagy  tányéralátétet.

- A kézzel festett felületek ápolásához használjon méhviaszt vagy speciális waxot mely megőrzi a felület természetes ragyogását és segít a karcolással, foltokkal  és folyadékokkal szembeni  védelemben.

- Ugyanezzel a viasszal kezelheti a fiókok vagy ajtók vasalatát, így azok hosszú ideig finoman működnek.

- A fújt felületű bútorokat kizárólag langyos, enyhén szappanos vízzel tisztítsa, majd puha ruhával  törölje szárazra. (Legjobb a textil babapelenka.)

 - Ne használjon olyan erőteljes tisztítószereket, melyek ammóniát, alkoholt vagy szilikont tartalmaznak.

A honlapon látható fényképek nem mindig pontosan reprodukálják a színeket, ezért kérjük győződjön meg személyesen megrendelés előtt ezekről, hiszen bemutató termünkben fa-, bőr- és szövetminták is rendelkezésre állnak.

A termékek méretei cm-ben vannak megadva. A külső méretek a legszélesebb pontokat jelentik, és a gyártás során kissé eltérhetnek a katalógus adataitól.

Minden esetben javasoljuk a megvásárolt bútorok telephelyi mennyiségi és minőségi átvételét. Amennyiben nem rendelkeznek kellő szállítási kapacitással úgy a szállítást megelőzően személyesen tehetnek eleget megvizsgálási kötelezettségüknek.

A gyártó fenntartja a jogot, hogy javítson vagy módosítson a termékeken előzetes értesítés nélkül.

Folytatás
clear-bug-div
Facebook